Christina Hellström

 visor om det långt bort och inom oss

Bakgrund

Jag heter Christina Hellström och jag gör sånger om saker och ting som jag inspirerats av i vardagen och av människor jag mött i livet och i de böcker jag läst. När jag var liten sjöng och spelade min mamma mycket för mig. Hon spelade Schuberts "Lieder” och Taubevisor på piano, Alice Tegnér och sånger i den stilen. Sen blev det jag som sjöng för mina pojkar Tomas och Håkan.

Sen jag blev pensionerad fick jag en hel del tid att sitta och dagdrömma om alla fantasivärldar jag besökt i livet och läst om. 
Jag hade inte så mycket att göra som tidigare i livet och när jag var ute och promenerade med hunden så började visorna komma. Jag sjöng dem i mitt huvud och sen skyndade jag mig hem och spelade in dem på min lilla diktafon. Då kändes det som om sångerna skulle kunna överleva mig.  Som att när jag inte längre finns kvar så finns det ändå något jag kan säga.

Det blev först en skiva ”Ett hål i verkligheten” 2013, producent Alexander Lövmark och 2015 kom den andra ”En liten bit till” med Björn Olsson.

2019 har det blivit dags för den tredje skivan "Bara natten har rymd", åter med Björn Olsson men nu också med Franska Trion. (Matti Ollikainen piano, Viktor Turegård kontrabas och Thommy Larsson på trummor.)
Thommy gick sorgligt nog bort innan skivan släpptes. Tack Thommy, du lever vidare i musiken.